Volwassen zomerlinde - Tilia platyphyllos

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*BOOMVORM* De Tilia Platyphyllos de zomerblinde of grootbladige linde is van naturen een inheemse boom uit grote delen van Midden-, West- en Zuid-Europa. Kenmerkend zijn de grote, donkergroene eironde bladeren en een breede ronde kroon met afgeronde top. Door zijn mooie bloei en aangename geur in de zomer is het een geliefde boom.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,150.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 7-12 meter
Breedte (cm) 300-400
Stamomvang (cm) 40-80
Kluitdiameter (cm) 120-150
Leeftijd 25 jaar
Bloeikleur Gelig-wit
Bloemkleur Gelig-wit
Bladkleur Donkergroen
Bloeitijd Juni/juli
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Omgekeerd eivormig, grijsviltig behaard
Wintergroen Nee
Standplaats Zon, halfzon en schaduw
Grondsoort Alle typen grond
Bodemvochtigheid Zowel droge als vochtige grond
Toepassingssuggesties Pleinen, parken, lanen, tuinen en boomsingels
Planthoogte 30-35 meter

Meer info

De zomerlinde komt uit de kaasjeskruidfamilie en komt oorspronkelijk voor in Nederland. De zomerlinde word in veel verschillende vormen gekweekt, te denken aan de dak-, lei- en kubusvorm.

De zomerlinde kan uit groeien tot een grote volwassen boom van wel 35-40 meter. De lichtgrijze stam is zwaar en onregelmatig en later ook gegroefd. De zware zijtakken bevinden zich laag aan de stam. Onder aan de stam groeit veel wortelopslag.

Het blad van de zomerlinde is groter dan het blad van winterlinde. Ook loopt het blad van de zomerlinde 14 dagen eerder uit. In het begin van de zomer bloeit de zomerlinde met geurige en kleurige geel witte bloemen, later in de zomer volgen de kleine, ronde en harige vruchten.

De zomerlinde is een zeer sterke boom bestand tegen bestrating, (zee)wind, vorst, hitte, uitlaatgassen en kan op alle tye grond aarden. Ook is de zomerlinde weinig gevoelig voor luis. Kortom een mooi sterke boom, die zeer goed toepasbaar is in parken, pleinen, grote tuinen en boomsingels.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: