Gewone Es knotvorm - Fraxinus excelsior

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Fraxinus excelsior - Gewone es is een snelgroeiende boom met een breed ovale kroonvorm. Net als de wilg is de es geschikt om te knotten. Het harde sterke en buigzame hout van de es wordt gebruikt in onder andere gereedschapsstelen en in speel- en turntoestellen. 

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,175.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Stamhoogte (cm) 240
Breedte (cm) 250-300
Stamomvang (cm) 50-70
Kluitdiameter (cm) 120
Leeftijd 25 jaar
Bloemkleur Geelrood
Bladkleur Lichtgroen uitlopend, verkleurend naar donkergroen en in de herfst naar geel.
Bloeitijd April
Bladbehoud (winter) nee
Vrucht Kaneelbruin of groen en gevleugeld.
Wintergroen Nee
Standplaats zowel in de zon als in de schaduw
Grondsoort Löss, zware of lichte klei en lemige grond.
Bodemvochtigheid Vochtig tot nat
Toepassingssuggesties Parken, tuinen, groenstroken, begraafplaatsen, langs sloten, in landschappen, windsingels en kustgebieden.

Meer info

De Fraxinus excelsior is een loofboom uit de olijffamilie en komt oorspronkelijk voor in bijna geheel Europa. Het is een snelgroeiende boom die 25-30 meter hoog kan worden en 20-25 meter breed. 

Heeft een ronde kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De bast is grijsbruin van kleur en op gegroefd. Het lancetvormige en gezaagde blad loopt lichtgroen uit, verkleurd in de zomer naar donkergroen en uiteindelijk geel in de herfst. Staat in april in bloei met onopvallende geelrode tuilen. De vruchten zijn kaneelbruin/groen en gevleugeld. Het uitgebreide wortelstelsel is diepgaand.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en op een vochtige of natte bodem. Qua grondsoort het liefst een löss, zware of lichte klei en lemige grond. De es verdraagt wind, vorst, strooizout en luchtverontreiniging. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders en vogels.

Wordt gekweekt als hoogstam, meerstam en bosplantsoen. Als vormboom komt de knot es veel voor. Toepasselijk in parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, langs sloten, windsingels en in kustgebieden.

Een karakteristieke en sterke boom, geschikt voor ieder tuintype!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!