Zuilvormige haagbeuk beveerd - Carpinus betulus 'Fastigiata'

GBD-100155

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De zuilvormige haagbeuk - Carpinus betulus 'Fastigiata' kent een aanvankelijk piramidale maar op latere leeftijd breed eivormige groeiwijze. Ook heeft de 'Fastigiata' een zeer compact kroongestel en een kaasrecht hoofdstam. Vanwege de sierlijke groeiwijze en de spectaculaire goudgele herfstverkleuring een geliefde sierboom.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€2,775.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 8-10 meter
Breedte (cm) 300-400
Leeftijd 30 jaar
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Donkergroen
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Herfstkleur Goudgeel
Vrucht eivormig, geribd nootje, in losse vruchtkatjes
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of halfzon
Grondsoort Alle typen grond
Bodemvochtigheid Droge tot natte bodem
Toepassingssuggesties parkboom, laanboom
Planthoogte 15-18 meter

Meer info

De Carpinus betulus 'Fastigiata' is een cultivar van de Carpinus betulus - Haagbeuk. De cultivar 'Fastigiata' behoord ook tot de berkenfamilie en is afkomstig uit Duitsland. Groeit tot zo'n 15 tot 18 meter en 6 tot 12 meter breed.

Heeft een aanvankelijk zuilvormige kroonvorm maar op latere leeftijd breed eirond en een gesloten kroonstructuur. De bast is grijs en glad. Het eironde en dubbel gezaagde blad loopt donkergroen uit en heeft een goudgele herfstkleur. In april en mei staat de boom in bloei met onopvallende geelgroene katjes. In het najaar vormen zich bruin/groene kleine noot vruchten. Het wortelstelsel is oppervlakkig met veel haarwortels.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en in een droge tot natte bodem. Qua grondsoort geen voorkeur, groeit goed op alle typen grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, hitte, kortstondige overstroming, wind en dichte bestrating. 

Wordt gekweekt als hoogstam en beveerde boom. Als vormboom met stam met onder andere een blokvorm, piramidevorm, kegelvorm en leischermvorm. Als vormboom zonder stam als bijenkorfmodel, cilindermodel, zuilmodel, piramidemodel en kegelmodel. Toepasselijk in straten, lanen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen en verkeer en industrie gebieden. Vanwege de geringe bodemeisen, sierlijke groeiwijze en spectaculaire herfstverkleuring een absolute aanwinst voor iedere tuin!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: