Volgroeide honingboom - Sophora japonica

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Honingboom of Japanse pagodeboom  - Sophora Japonica, is een middelgrote boom met een paar opvallende kenmerken. Een van de kenmerken is het laat in bloei staan van de boom in augustus/september. Het duurt ongeveer 15 jaar voordat de boom bloeit, op een warme standplaats kan dit eerder zijn. Doordat de bloemen veel nectar bevatten, is het een druk bezochte boom door honingbijen.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€3,450.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Huidige totale hoogte (cm) 8-10 meter
Huidige breedte (cm) 300-400
Leeftijd 35 jaar
Bloemkleur roomwit
Bloeitijd Juli-augustus
Bladkleur Donkergroen
Bladkleur herfst Lichtgeel
Vrucht grijze peul
Bladbehoud (winter) Nee
Wintergroen Nee
Standplaats Zon en halfzon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, klei, zand en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot nat

Meer info

De Sophora Japonica is een boom uit de vlinderbloemenfamilie en komt oorspronkelijk uit de regio China, Japan en Korea. In Japan word het soort veel aangeplant bij tempels en begraafplaatsen. Uiteindelijk kan de honingboom zo'n 15 tot 20 meter hoog worden en ongeveer 15 meter breed.

De honingboom heeft een brede, eironde en halfopen kroonvorm. Aan de bochtige stam groeit de vertakking meestal laag. De bast is grijsbruin en gegroefd op latere leeftijd. Het blad is blauwgroen, eirond en geveerd. Het blad verkleurd lichtgeel in de herfst, en verliest het in de winter. De bloeitijd is van eind juli tot september met prachtige crèmewitte bloemen die in mooie en geurende trossen bijeen hangen. De vrucht is een giftige groene peul. De vlezige wortels vormen een diepgaand wortelstelsel. Bijen zijn dol op de honingboom vanwege de nectar, dus het zijn veel geziene gasten.

Bij voorkeur staat de Honingboom in de zon of halfzon, verder stelt hij weinig eisen aan de bodem want de honingboom groeit op alle grondsoorten en zowel in een droge als vochtige bodem. De honingboom verdraagt verharding, matige wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en hitte. 

De honingboom is rijkelijk toepasbaar als straat-, laan-, plein-, park- en tuinboom. Veel voorkomende vormen zijn vaas, meerstammige parasol en hoogstam model.

Een prachtige exoot uit het verre oosten, die rijkelijk bloeit in de zomer en een ware vreugde voor de bijen.

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord! 

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!