Volgroeide moerascipres - Taxodium distichum

Beschikbaarheid: Op voorraad

De Moerascipres is een bladverliezende naaldboom met een piramidale kroonvorm. Heeft een decoratieve roodbruine bast en in de herfst kleuren de naalden van geel of oranje naar donkerrood of bruin. In zijn natuurlijke gebied vormen zich rondom de boom zogenoemde ademwortels, dit zijn holle houten stompen. Dit komt omdat de boom zichzelf van lucht voorziet, omdat hij vaak in het water staat.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€7,950.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 50 jaar
Vruchtdragend Eironde kegels, eerst groen, later bruin
Behoud het blad in de winter Nee
Lichtbehoefte zonnige
Bodemvochtigheid Vochtig tot zeer nat.

Meer info

De Moerascipres is een boom uit de cipresfamilie , die van nature voorkomt in het zuid-oosten van Noord-Amerika. De eerste exemplaren werden in 1640 in Engeland ingevoerd. Kunnen honderden jaren uit worden, en kunnen 40 meter hoog worden met een stamomtrek van meer dan 5 meter. 

Heeft een piramidale kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De roodbruine bast is gegroefd en bladdert af. Het blad (naalden) zijn lichtgroen bij het uitlopen en verkleuren naar geel of oranje in de herfst en diep in herfst donkerrood of bruin. Kent een onopvallende bloei periode in maart. De vruchten zijn onopvallende kleine bruin/groene kegelvruchten. Het sterk vertakte wortelstelsel ontwikkeld zich als een houten plateau om de boom.

Staat bij voorkeur in de zon in vochtig tot zeer natte bodem. Qua grondsoort weinig tot geen eisen. Verdraagt wind, droogte, luchtverontreiniging, dichte bestrating en kortstondige overstromingen.  

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde boom en meerstammige boom. Ook te vorm naar een bijenkorfmodel, blok model en meerstammige parasol. Toepasselijk in straten, lanen, parken, tuinen, pleinen en in verkeer/industrie gebieden. 

Vanwege zijn prachtige kleuren gedurende het jaar door, en de geringe eisen een mooie en makkelijke boom voor ieder tuin type!

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen. Verdraagt wind, droogte, luchtverontreiniging, dichte bestrating en kortstondige overstromingen. 

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!