Volgroeide japanse notenboom - Ginkgo biloba

GBD-100148

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Ginkgo biloba - Japanse notenboom, is een bijzondere en exotische boom die niet meer in het wild voorkomt. Kent een onregelmatige en kegelvormige groeiwijze. De boom is tweehuizig en kent dus mannelijke en vrouwelijke bomen. In Japan wordt de notenboom als een god vereerd en staat de boom symbool voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, tijdloosheid en een lang leven.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€24,495.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Leeftijd 90 jaar
Vruchtdragend Opvallende gele steenvrucht
Lichtbehoefte park, tuin
Bodemvochtigheid Droog, vochtig en nat

Meer info

De Japanse notenboom is een boom uit de familie van de Ginkgoaceae en oorspronkelijk afkomstig uit China. In China en Japan wordt de boom al eeuwen aangeplant als tempelboom. Mogelijk is de boom al voor 1754 getracht in Europa te kweken maar de vroegst bekende werd in 1754 in Londen gekweekt. Bereikt in Nederland en België een hoogte van 15-20 meter en 9-12 meter breed.

Heeft een piramidale kroonvorm en een open kroonstructuur. De bast is geelgroen van kleur en er groeien kurklijsten op. Het waaiervormige en ingesneden blad loopt geel uit, verkleurend naar groen in de zomer en weer naar fel geel in de herfst. Kent een onopvallende groene bloeiperiode in april-mei. De steenvruchten zijn opvallend en geel van kleur. Het wortelstelsel is uitgebreid.

Staat bij voorkeur in de zon op een droge, vochtige of natte bodem. Gedijt het best op een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt strooizout, droogte, luchtverontreiniging, hitte, wind en dichte bestrating. 

Wordt gekweekt als hoogstam of meerstammige boom. Als hoogstam (vorm)boom als dak, lei en leischerm. Toepasselijk in straten, lanen, tuinen, pleinen, parken, begraafplaatsen, kustgebieden en verkeer en industriegebied.

Een boom met een zeer hoge sierwaarde vanwege het bijzondere blad (en zijn kleuren) en de groeiwijze van de kroon. Verder een zeer gezonde en sterke boom. Geschikt voor de (grotere) tuinen!

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

UNIEK & GROOT Exemplaar! Let op, wij adverteren met een prijs van inclusief de btw, maar exclusief transport. Dit is omdat het gaat om een grote volwassen boom, waar transport op maat gemaakt moet worden.  Bij interesse is een offerte op maat zo gemaakt. Ook voor het planten kunt u bij ons terecht, neem dan contact op om de mogelijkheden met ons door te bespreken!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!