Japanse Zelkova - Zelkova serrata

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Japanse Zelkova - Zelkova serrata is een Aziatische boom met een losse brede kroonvorm en is meestal laag vertakt. Op latere leeftijd een afschilferende bast. Kent een onopvallende bloeitijd maar draagt wel opvallende gevleugelde vruchten. Geliefd vanwege de mooie rode en oranje herfstverkleuringen van het blad.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€1,695.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 500-600 cm
Breedte (cm) 500-600
Stamomvang (cm) 50-70
Leeftijd 20 jaar
Bloemkleur Groen
Bladkleur Donkergroen uitlopend, verkleurend naar goudgeel/oranjerood/bronsrood in de herfst.
Bloeitijd April
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Kleine bruine boonvormige vrucht.
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of half zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droogt tot vochtig
Toepassingssuggesties Lanen, pleinen, parken, groenstroken, tuinen, bakken/containers, verkeer industrie etc.
Planthoogte 10-12 meter

Meer info

De Japanse zelkova is een boom uit de iepenfamilie (Ulmaceae). Van origine komt de boom Oost-Azië uit de landen China, Japan en Korea. Veel oude tempels in Japan zijn gemaakt van het hout van de zelkova. Kan een hoogte van 10 tot 12 meter bereiken, en ook zo breed.

Heeft een brede vaasvormige kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De bast is geeloranje /grijs en op latere leeftijd afbladerend. Het eironde, ruwe blad loopt donkergroen uit, verkleurend naar oranjerood/goudgeel/bronsrood. Kent een onopvallende bloeitijd in april met kleine groene bloemetjes. Draagt bruine gevleugelde noot vruchten. Het wortelstelsel is diepgaand en uitgebreid.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort in een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind, verharding, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en hitte. 

Wordt gekweekt als hoogstam en meerstammig en als vormboom als vaasmodel en meerstammige parasol. Toepasselijk in lanen, pleinen, parken, groenstroken, tuinen, in bakken/containers, begraafplaatsen en verkeer/industrie pekken. 

Vanwege de geringe bodemeisen en de verdraagzaamheid t.o.v. wind, bestrating en luchtverontreiniging een boom ideaal voor in de stedelijke gebieden en tuinen. Tevens spectaculaire herfstverkleuringen van het blad en een zeer sierlijke boomvorm.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

30 Andere producten in dezelfde categorie: