Handpeer laagstam - Pyrus communis 'Conference'

GBD-100139

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

Pyrus communis ‘Conference’ is een populaire peer die ook goed verkrijgbaar is in winkels. Deze boom levert een grote en betrouwbare oogst die duurt van oktober tot november. Het is een zelfbestuivende boom en heeft dus geen andere rassen nodig voor een goede vruchtvorming. De vruchten zijn sappig en zoet.

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€695.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 250-300 cm
Breedte (cm) 220
Leeftijd 30-40 jaar
Bloemkleur Wit
Bladkleur Groen uitlopend en verkleurend naar geel in de herfst.
Bloeitijd April
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Grote geelgroene eetbare handpeer.
Wintergroen Nee
Standplaats Zonnige
Grondsoort Löss, zavel, zware/lichte klei en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog of vochtig
Toepassingssuggesties Parken, groenstroken, tuinen, landschappen en kustgebieden.
Planthoogte 10-12 meter

Meer info

Pyrus communis 'Conference' is een boom uit de familie van de Rosaceae en in 1885 is ontstaan in Engeland. Kan zo'n 10-12 meter hoog worden en 6-8 meter breed.

Heeft een eironde kroon met een halfopen kroonstructuur. De bast is grijsbruin en gegroefd. Het ovale leerachtige blad loopt groen uit en verkleurd geel in de herfst. In april staat de boom in bloei met opvallende opstaande witte trossen bloemen. De vrucht is een grote geelgroene eetbare peer. Het sappige vruchtvlees is lichtoranje en zoet van smaak. De schil is hard en roestig.

Staat bij voorkeur in de zon in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst een löss, zavel, zware of lichte klei en lemige grondstructuur. Verdraagt wind, vorst en halfopen bestrating. Een waard/voedselboom voor bijen, vlinders, vogels, kleine zoogdieren en mensen.

Wordt gekweekt als hoogstam, halfstam en meerstammige boom en als vormboom zoals het vaas model, meerstammige model en lei model. Toepasselijk in parken, groenstroken, tuinen, boomgaarden, landschappen en kustgebieden.

Kortom, een prachtige fruitboom met een nostalgische en robuuste uitstraling met een mooie voorjaarsbloesem in het voorjaar en heerlijke eetbare peren in het najaar!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

12 Andere producten in dezelfde categorie: