Appelboom - Malus domestica 'Elstar'

GBD-100105

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

De Malus domestica 'Elstar' is een zelf bestuivende kleine appelboom. In het voorjaar staat de boom mooi in bloei met wit roze geurende bloesem. De appelboom draagt zoetzure eetbare appels welke zeer geschikt zijn voor appelmoes of appelsap. De pluktijd van de geel/rode appels is in september.      

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€995.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 350-500 cm
Breedte (cm) 250-350
Stamomvang (cm) 40-50
Leeftijd 15 jaar
Bloeikleur Witroze
Bloemkleur Wit roze
Bladkleur Groen
Bloeitijd April/mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Appel
Standplaats Solitair/ Halfschaduw, zon
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei en lemige grond
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig
Toepassingssuggesties Park, groenstrook, bak/container, tuin en landschap.
Planthoogte 5-8 meter

Meer info

De Elstar is ontstaan rond 1955 uit een kruising van een Golden Delicious met een Ingrid Marie. De kruising en selectieproeven vonden plaats in Wageningen in het voormalige instituut voor veredeling van Tuinbouwgewassen. Elstar groeit uit tot een boom van 6-8 meter hoog en 6-8 meter breed.

Elstar heeft een afgeplatte ronde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een bruine gegroefde bast. Het ovale, glanzende en gekartelde blad loopt groen uit in het voorjaar en verkleurd geel in de herfst. In april-mei bloeit de boom met wit roze opvallende en geurende bloemetjes. De geel/rode appels vormen zich in september aan de boom. 

Staat bij voorkeur in een droge tot vochtige bodem in de zon in een löss, zavel, lichte klei of lemige grond. Verdraagt vorst, wind en matige bestrating. De Elstar is een waardboom/voedselboom voor bijen, vlinders, vogels, uilen, kleine zoogdieren en natuurlijk mensen vanwege zijn nectar en eetbare appels.

Wordt gekweekt als hoogstam of halfstam en kan ook goed gevormd worden als leiboom. Een mooie boom, welke zijn oorsprong in Nederland vind, met een hoge sierwaarde en een lekkere eetbare appel. Een plezier voor mens en dier!

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plantlocatie.

Wij geven hergroei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord!

12 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!