Plataan Dakvorm - Platanus hispanica

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: in overleg, binnen 72 uur mogelijk

*DAKVORM*De Platanus Hispanica, de gewone plataan, is een snelgroeiende boom met een lange rechte stam. Kenmerkend is de afschilferende bast. Het brede handlobbige blad heeft 3-5 spits getande lobben en is aan de onderzijde licht behaard. De boom bloeit in mei en in de herfst kleurt het blad bruingeel. Ideale park-, tuin- en stadsboom!

Meer details

Meer dan 3 stuks bestellen?
Mail of bel ons voor kortingsmogelijkheden!

€495.00

inclusief BTW

U betaald in deze shop altijd veilig
U betaald in deze shop altijd veilig

Productkenmerken

Hoogte 225-300 cm
Breedte (cm) 220
Stamomvang (cm) 20-70
Kluitdiameter (cm) 80-120
Leeftijd 18 jaar
Bloeikleur Handlobbig, groen
Bloemkleur Geelgroen
Bladkleur Groen uitlopend, verkleurend naar geelbruin in de herfst.
Bloeitijd Mei
Bladbehoud (winter) Nee
Vrucht Stekelige bruine doosvruchten
Wintergroen Nee
Standplaats Zon of halfzon.
Grondsoort Löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond.
Bodemvochtigheid Droog tot vochtig.
Toepassingssuggesties Tuinen,terassen,pleinen,bakken of containers en parkeerplaatsen.
Planthoogte 5-8 meter

Meer info

Een van de meest populaire straat-, laan-, plein- en parkbomen is de gewone Plataan, Platanus hispanica,  uit de Plataanfamilie. De boom is een kruising van de Westerse plataan (platanus occidentalis) afkomstig uit Amerika en de oosterse plataan (platanus orientalis) afkomstig uit de Balkan en Azië. De 'gewone' boom kan een uiteindelijke hoogte van 35 meter bereiken!

De bomen hebben een rechte stam die als hij ouder wordt in het najaar grote plakken van de bast laat afvallen. Daardoor ontstaat er een typisch gevlekte stam van geelgroene en donkere vlakken die het aanzien van de stam bepalen. In de normale boomvorm is de kruin is bolvormig en de takken wijzen naar boven en naar buiten. Platanen laten zich overigens goed snoeien. Dat doet aan de vitaliteit van de boom niets af. Vaak wordt de Plataan dan ook in een bepaalde vorm gesnoeid/geleid, wat een eigenaardig aanzien aan de boom kan verschaffen. De jonge twijgen en bladeren komen eind april begin mei uit de knoppen tevoorschijn en kunnen uitgroeien tot lengtes van 2 meter en meer. Een Plataan produceert enorm veel biomassa in een seizoen. 

De plataan kan tegen volle zon, maar verdraagt ook schaduw, hij kan zowel in droge als in vochtige grond groeien, hij is winterhard, kan vrij goed tegen wind en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Een plataan heeft bovendien nog enkele specifieke kenmerken waardoor hij extra geschikt is om te gebruiken in een stedelijke omgeving. Hij is bestand tegen luchtverontreiniging en de boom groeit ook goed als hij in de verharding staat. Kortom een makkelijke sterke boom die geen hoge eisen stelt aan zijn omgeving.

Let op, alle soorten platanen (dak,lei,gekandelaberd en de gewone boom) voorradig!

Door de takken op een bepaalde hoogte horizontaal te leiden, ontstaan zogenaamde dakplatanen, die een terras of pleintje kunnen overhuiven.

Wij bezorgen GRATIS door heel Nederland.

Voor PLANTWERK bent u ook aan het juiste adres, omdat dit maatwerk is maken we graag een offerte op basis van informatie over de plant locatie.

Wij geven her-groei  GARANTIE  als we zelf aanplanten.

Voor ORIËNTATIE bent u uiteraard van harte welkom. We hebben een grote eigen kwekerij/siertuin met talloze grote bomen.

ADVIES geven wij graag, als het past in onze planning ook bij u op locatie!

Wilt u meer weten over deze boom? Neem dan contact op via info@grotebomendirect.nl of telefonisch 0488-443695. Ook staan wij u per live chat graag te woord! 

2 Andere producten in dezelfde categorie:

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!