Treurwilg - Salix sepulcralis 'Chrysocoma'

Treurwilg - Salix sepulcralis 'Chrysocoma'
Treurwilg - Salix sepulcralis 'Chrysocoma'

De gele treurwilg is een boom uit de wilgenfamilie (Salicaceae) en is een kruising tussen de Salix alba (schietwilg) en de Salix Babylonica (treurwilg). Kan uitgroeien tot een forse boom van 20 meter hoog en 20-25 meter breed. 

Heeft een breed treurende en halfopen kroonstructuur. De bast is geel bruin van kleur en op latere leeftijd diep gegroefd. Het smalle lancet vormige blad loopt groen uit en verkleurt geel in de herfst. De goudgele twijgen zijn kaal en hangen loodrecht naar beneden. In april draagt de boom opvallende gele katjes. Verder draagt de boom geen vrucht en is het wortelstelsel diepgaand en uitgebreid.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon in een vochtig, natte of zeer natte bodem. Groeit goed op alle soorten grond. Verdraagt droogte, kortstondige overstromingen en wind. Verharding wordt niet goed verdragen. Teven een waardplant voor bijen en vlinders.

Vanwege de sierlijke treurvorm, opvallende voorjaarsbloei en sterke eigenschappen een absolute aanwinst!

Toont 1 - 2 van 2 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!