Venijnboom - Taxus baccata

Venijnboom - Taxus baccata
Venijnboom - Taxus baccata

De Venijnboom - Taxus baccata is een conifeer uit de taxusfamilie (Taxaceae) en komt van nature voor in de Benelux alsmede het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azië. Kent een langzame groei, maar kan toch een uiteindelijke hoogte van 10-15 meter bereiken met een breedte van 8-12 meter. 

Heeft een breed piramidale kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De bast is roodbruin en afbladderend. Het blad, in dit geval de (korte) naalden, zijn donkergroen van kleur. Het gehele jaar door blijven ze aan de boom hangen, en verkleuren nauwelijks. In maart-april staat de boom in bloei, met onopvallende en kleine lichtoranje bloemetjes. Draagt in het najaar kleine rode besjes, waarvan de zaden en pit giftig zijn. Evenals de zaden en pit van de vrucht zijn ook de naalden giftig voor mens en dier. Het rode vruchtvlees van de vrucht daarentegen is eetbaar en smaakt heel zoet. Het diepgaande wortelstelsel is sterk vertakt met fijne wortels. 

Groeit zowel in de zon, als half in de zon of in de schaduw. Kan zowel in een droge als op een vochtige bodem goed groeien. Groeit bovendien goed op iedere grondsoort. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, wind, matige zeewind maar verdraagt geen verharding. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders, vogels en uilen.

Toont 1 - 3 van 3 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!