Zwarte walnoot - Juglans nigra

Zwarte walnoot - Juglans nigra
Zwarte walnoot - Juglans nigra

De zwarte walnoot - Juglans nigra is een boom uit de okkernootfamilie, en komt van nature uit het oosten van Noord-Amerika, de Noord-Amerikaanse staat Texas en in het zuidoosten van Canada. Kan uiteindelijk 20 tot 25 meter hoog worden en 15 tot 20 meter breed.

Heeft een breed ovale kroonvorm met een halfopen kroonstructuur. De bast is donkerbruin van kleur en gegroefd. Het ovale en grote blad loopt groen uit en verkleurd geel in de herfst. In mei staat de boom in bloei met groene hangende katjes. In het najaar vormen er zich ronde groene steenvruchten vruchten aan de boom, welke een bolster in zich dragen. Deze bolster is eerst geelgroen van kleur, later verkleurend naar donkerbruin. In deze bolster zit de eetbare noot welke in de Verenigde staten gebruikt wordt in bakkerijen en bij het berijden van spijzen. 

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een droge of vochtige bodem en het liefste in een zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Matig bestand tegen strenge vorst, harde wind en dichte bestrating maar goed bestand tegen luchtverontreiniging, hitte en droogte. Tevens is de zwarte walnoot een waard/voedsel boom voor kleine zoogdieren en mensen.

Toont 1 - 1 van 1 product

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!