Walnoot - Juglans regia

Walnoot - Juglans regia
Walnoot - Juglans regia

De walnoot - Juglans regia is een boom uit de okkernootfamilie en komt van nature uit de regio Centraal-Azië van Oost-Turkije tot West-China. Het verspreiden van de boom richting Europa gebeurde in twee stappen. Eerst bracht Alexander de grote de walnoot mee naar het huidige Griekenland en de romeinen verspreidden de boom een paar honderd jaar l...

De walnoot - Juglans regia is een boom uit de okkernootfamilie en komt van nature uit de regio Centraal-Azië van Oost-Turkije tot West-China. Het verspreiden van de boom richting Europa gebeurde in twee stappen. Eerst bracht Alexander de grote de walnoot mee naar het huidige Griekenland en de romeinen verspreidden de boom een paar honderd jaar later in het Middellandse Zeegebied en West-Europa. De Walnoot groeit traag maar kan een uiteindelijke hoogte van 30 meter en een breedte van 20-30 meter bereiken.

Heeft een afgeplatte ronde kroonvorm en een halfopen kroonstructuur. De lichtgrijze bast is eerst glad, later ruw en diep gegroefd. Het ovale, grote en leerachtige blad loopt bronskleurig uit, verkleurend naar groen en in de herfst naar geelbruin. In april tot mei staat de boom in bloei met geelgroene hangende katjes. Na een jaar of 10 begint de boom vrucht te dragen, dit zijn groene steenvruchten met binnen in een eetbare bruine noot. Mannelijke en vrouwelijke bloemen komen aan dezelfde boom voor. Hierdoor kan deze walnoot zichzelf bevruchten. Toch is het raadzaam meerdere rassen te planten, omdat de het kan voorkomen dat de mannelijke bloemen eerder bloeien dan de vrouwelijke, waardoor dit het vrucht zetten kan gaan beletten of verminderen.

Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging en wind. Verdraagt bestrating wat minder. De walnoot is een waard/voedsel boom voor vogels, kleine zoogdieren en mensen.

Meer
Toont 1 - 3 van 3 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!