Peer - Pyrus communis

Peer - Pyrus communis
Peer - Pyrus communis

De peer of gewone peer Pyrus communis is een boom of struik die 10-15 meter hoog kan worden en 5-10 meter breed. De pyrus communis komt oorspronkelijk uit Azië, waren duizenden jaren geleden al peren werden gekweekt en veredeld. De oude grieken en de romeinen schreven er veel over en toentertijd waren er al diverse soorten in omloop. Heden ten dagen zijn er vijfduizend verschillende rassen bekend. Om goede en veel vruchten te dragen is kruisbestuiving nodig.

Heeft een eironde en halfopen kroonvorm. De bast is grijsbruin en gegroefd. Staat in april-mei in bloei met witte opvallende en geurende bloemen. Het eironde, leerachtige en glanzende blad loopt groen uit en verkleurd geeloranje in de herfst. De vruchten zijn eetbaar en geelgroen van kleur.

Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon op een vochtige bodem. Gedijt goed op een löss, zavel, klei, zand of lemige grond. Biodiversiteit verhogend door het aantrekken van bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. Verdraagt (zee)wind, luchtverontreiniging en dichte bestrating. 

Toont 1 - 6 van 6 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!