Portugese laurierkers - Prunus lusitanica 'Angustifolia'
Portugese laurierkers - Prunus lusitanica 'Angustifolia'

De Prunus lusitanica 'Angustfolia' is een boom uit de rozenfamilie (Rosaceae) en een cultivar van de Prunus lusitanica, welke van nature voorkomt in Zuidoost-Europa en Klein-Azië. Al sinds 1893 op de markt, en het enige duidelijke verschil met Prunus lusitanica zijn de kleinere en duidelijke smallere bladeren. Wordt zo'n 5-6 meter hoog en 3-5 me...

De Prunus lusitanica 'Angustfolia' is een boom uit de rozenfamilie (Rosaceae) en een cultivar van de Prunus lusitanica, welke van nature voorkomt in Zuidoost-Europa en Klein-Azië. Al sinds 1893 op de markt, en het enige duidelijke verschil met Prunus lusitanica zijn de kleinere en duidelijke smallere bladeren. Wordt zo'n 5-6 meter hoog en 3-5 meter breed. 

Heeft een ronde kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De gladde bast is grijsbruin/zwart van kleur. Het eironde lancetvormige donkergroene blad is klein, leerachtig en glanzend. Bloeit in juni-juli met opstaande witte trossen bloemen. In het najaar vormen er donkerrode of zwarte kleine besjes aan de boom. Het wortelstelsel vormt zich uitgebreid rond de boom. 

Staat bij voorkeur in de zon, of half in de zon in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt (zee)wind, droogte en matige bestrating. In de winter moet wel beschermd worden tegen een koude, droge wind. Ook een waardplant/voedselplant voor bijen en vogels.

Wordt gekweekt als hoogstam, haflstam en beveerde boom. Als vormboom met stam zijn de bijenkorf, bol en meerstammige parasol het bekendst. Als vormboom zonder stam veel mogelijkheden te denken aan het bijenkorf model, bol model, ei model, blok model, zuil model etc. 

Zeer sterke boom/struik en het gehele jaar door groen, waardoor zeer goed inzetbaar als haagelement. Wilt u privacy het gehele jaar door? Dan is deze Portugese Laurier zeer geschikt!

Meer
Toont 1 - 3 van 3 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!