Portugese laurierkers - Prunus lusitanica 'Angustifolia'

De Prunus lusitanica 'Angustfolia' is een boom uit de rozenfamilie (Rosaceae) en een cultivar van de Prunus lusitanica, welke van nature voorkomt in Zuidoost-Europa en Klein-Azië. Al sinds 1893 op de markt, en het enige duidelijke verschil met Prunus lusitanica zijn de kleinere en duidelijke smallere bladeren. Wordt zo'n 5-6 meter hoog en 3-5 meter breed. 

Heeft een ronde kroonvorm en een gesloten kroonstructuur. De gladde bast is grijsbruin/zwart van kleur. Het eironde lancetvormige donkergroene blad is klein, leerachtig en glanzend. Bloeit in juni-juli met opstaande witte trossen bloemen. In het najaar vormen er donkerrode of zwarte kleine besjes aan de boom. Het wortelstelsel vormt zich uitgebreid rond de boom. 

Staat bij voorkeur in de zon, of half in de zon in een droge of vochtige bodem. Qua grondsoort het liefst een löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt (zee)wind, droogte en matige bestrating. In de winter moet wel beschermd worden tegen een koude, droge wind. Ook een waardplant/voedselplant voor bijen en vogels.

Wordt gekweekt als hoogstam, haflstam en beveerde boom. Als vormboom met stam zijn de bijenkorf, bol en meerstammige parasol het bekendst. Als vormboom zonder stam veel mogelijkheden te denken aan het bijenkorf model, bol model, ei model, blok model, zuil model etc. 

Zeer sterke boom/struik en het gehele jaar door groen, waardoor zeer goed inzetbaar als haagelement. Wilt u privacy het gehele jaar door? Dan is deze Portugese Laurier zeer geschikt!

Portugese laurierkers kopen?

Filters

Prijs

Prijs

  • € 454,00 - € 684,00

Huidige totale hoogte i

Huidige totale hoogte

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

350-400cm
12-15 jaar
125-150cm
12-15 jaar