Geur en kleur!
Geur en kleur!

Mis je nog wat kleur en beleving in de tuin? Bijvoorbeeld in het voorjaar, in de zomer of juist in de herfst? Of wil je meer bijen en insecten naar je tuin lokken? Kijk dan snel verder bij diverse categorieën; geurende bloesem, Sier(lijke) vruchten en spectaculaire herfsttinten!

Subcategorieën

 • Opvallende bloemen

  Bloesembomen van Grotebomendirect.nl

  Bloesembomen zijn een verzamelnaam voor bomen met bloemen. Deze bomen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit in de tuin. Veel bijen en andere insecten zullen afkomen op een boom in de bloesem. Dus doe jezelf en de natuur een plezier!

  Fruitbomen met bloesem

  Na de prachtige bloesem van fruitbomen volgt de vruchtzetting. Sommige fruitbomen hebben kruisbestuiving nodig van andere fruitbomen om vrucht te dragen. Doordat insecten van de ene naar de andere boom vliegen met nectar aan hun pootjes worden de bloemen bestoven. Na de bloemen volgt vervolgens de vrucht. Wij hebben veel fruitbomen die bloesem hebben zoals de appelboom, perenboom en kersenboom. Naast de prachtige bloesem hebben de fruitbomen bovendien ook nog eens lekkere vruchten!

  Japanse sierkersen

  De Japanse sierkersen zijn misschien wel de meest bekende bloesembomen. Denk bijvoorbeeld aan de prunus kanzan met zijn prachtige roze bloemetjes. In Japan noemen ze de kersenbloesem Sakura en met de komst van de kersenbloesem vieren ze altijd het voorjaar. Met je eigen kersenbloesem hoef je niet naar Japan om Sakura te vieren, dit kan elk voorjaar in je eigen tuin!

  Bloesem in de zomer

  Er zijn diverse bloesembomen die pas in de zomer in de bloesem staan, denk aan de Catalpa of de lindeboom. In de zomer komen hier heel veel insecten op af. Wil je in de zomer ook iets fleurigs in de tuin hebben staan? Kies dan voor een bloesemboom die in de zomer in de bloei staat. Doe je jezelf en de insecten een hoop plezier mee!


  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote bloesembomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Sier(lijke) vruchten

  In deze categorie vind je de bomen met de mooiste sier vruchten. Denk aan die bekende sier - appel of peer, maar er zijn ook bekende bomen met minder bekende siervruchten zoals de trompetboom en de amberboom.

 • Spectaculaire herfst...

  Dit zijn de mooiste herfstbomen. Spectaculaire kleuren van oranje, geel, paars, rood etc. Beleef die spectaculaire Indian summer in je eigen achtertuin!

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!