Veldesdoorn 'Lienco' - Acer campestre 'Lienco'
Veldesdoorn 'Lienco' - Acer campestre 'Lienco'

De Acer campestre 'Lienco' is een boom uit de zeepboomfamilie en kan 6 tot 10 meter hoog worden en 3-6 meter breed. Deze cultivar is door M. Hendriksen gevonden maar door de Handels Coöperatie Lienden op de markt gebracht.

Heeft een aanvankelijk zuilvormige maar op latere leeftijd eironde kroonvorm. Bast is bruin/grijs van kleur. Het blad loopt bronskleurig uit, verkleurend naar groen en in de herfst naar geel. In mei kent de boom een geelgroene bloeiperiode. In het najaar vormt de boom onopvallende roodgroene vruchten. 

De boom is bestand tegen vorst, wind en strooizout en kan op alle soorten grond geplant worden. Tevens is de boom een waard/voedselboom voor bijen en vlinders.

Toepasselijk in lanen, straten, parken, pleinen, tuinen, begraafplaatsen, kustgebieden, industriegebieden, boomsingels etc. Het is kort gezegd een boom welke weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Ook heeft de boom een hoge sierwaarde vanwege de aanvankelijke zuilvormige en op latere leeftijd eironde kroonvorm. 

Toont 1 - 1 van 1 product

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!