Zuileik - Quercus xbimundorum 'Crimson spire'
Zuileik - Quercus xbimundorum 'Crimson spire'

Deze zuilvormige eik is ontstaan uit een kruising tussen de Quercus Alba en de Quercus robur 'Fastigiata'. Komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten waar hij op de markt is gebracht door J. Frank Schmidt & Son. Kan een uiteindelijk hoogte van 15 meter bereiken met een maximale breedte van 5 meter.

Heeft een zuilvormige, dichte kroonvorm. De bast is lichtbruin van kleur en gegroefd. Het gelobde blad is groen van kleur en verkleurd in de herfst naar rood tot purperrood. Kent een onopvallende bloeitijd in mei met geelgroene katjes. De vruchten zijn eikels en vormen zich alleenstaand of in paren aan de boom. Het blad kleurt uiteindelijk van rood/purperrood naar bruin, en blijft aanhangen totdat het nieuwe blad het seizoen erop in april uitloopt. 

Staat bij voorkeur in de zon, of half in de zon op een droge of vochtige bodem. Groeit goed op alle soorten gronden. Verdraagt wind en (half) verharding. Heeft geen last van meeldauw!

Door zijn spectaculaire herfstkleuren, het lang aanblijven van blad en zijn sierlijke groeiwijze een zeer geliefde sierboom. Biedt ook nog eens de nodige privacy in de wintermaanden!

Toont 1 - 1 van 1 product

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!