Zomereik - Quercus robur
Zomereik - Quercus robur

De zomereik is een sterke, robuuste en opvallende verschijning. Deze boom tref je veel aan in de Nederlandse en Belgische bossen, een echte inheemse boom dus. De boom kan zeer oud worden, een paar honderd jaar tot wel duizend jaar oud! Met recht word de zomereik ook wel 'Koning van het Woud' genoemd! Kan een hoogte en breedte van 20-25 meter bereiken.

Heeft een ronde halfopen kroonvorm. De bast is grijs en diep gegroefd. Het leerachtige, glanzende blad loopt bronskleurig uit, verkleurend naar groen in de zomer en geelbruin in de herfst. Kan vrij lang aan blijven hangen. Kent een onopvallende bloeiperiode in mei met geelgroene hangende katjes. De vruchten zijn bruin/groene eikels. Het wortelgestel is diepgaand, uitgebreid en sterk vertakt.

 Staat bij voorkeur in de zon, of half in de zon en op een droge tot natte bodem. Qua grondsoort het liefste een löss, zavel, klei, zand of lemige grond. Verdraagt (matige zee) wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en hitte, dus ook zeer zeker een boom die het goed doet in een stadse omgeving! Draagt bij in de verhoging van de biodiversiteit, namelijk bijen, vlinders, vogels en kleine zoogdieren komen af op deze boom. 

Toont 1 - 1 van 1 product

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!