Watercipres - Metasequoia glyptostroboides

Watercipres - Metasequoia glyptostroboides
Watercipres - Metasequoia glyptostroboides

De watercipres - Metasequoia glyptostroboides is een naaldboom uit de cipresfamilie (Cupressaceae). Was tot voor de laatste ijstijd vrij algemeen aanwezig in Oost-Azië. Nu alleen nog in het wild te vinden in Centraal-China in een gesloten vallei. Tot 1941 werd er gedacht dat deze boom uitgestorven was, maar herontdekt door een houtvester in deze...

De watercipres - Metasequoia glyptostroboides is een naaldboom uit de cipresfamilie (Cupressaceae). Was tot voor de laatste ijstijd vrij algemeen aanwezig in Oost-Azië. Nu alleen nog in het wild te vinden in Centraal-China in een gesloten vallei. Tot 1941 werd er gedacht dat deze boom uitgestorven was, maar herontdekt door een houtvester in deze vallei. Vanaf 1960 werd de watercipres door kwekers massaal vermeerderd. Kan een uiteindelijke hoogte van zo'n 25 meter bereiken met een breedte van 5 tot 10 meter.

Heeft een smal piramidale en open kroonstructuur. De roodbruine afbladderende bast is op latere leeftijd diep gegroefd. Het blad (naalden/schubben) loopt heldergroen uit en heeft een spectaculaire oranje/bruine herfstverkleuring. Staat in mei in bloei met geelgroene opvallende hangende aren. Draagt roodbruine kegelvruchten in het najaar. In de winter verliest de boom zijn naalden.

Staat bij voorkeur op een zonnige of half zonnige standplaats in een vochtig tot zeer natte bodem. Qua grondsoort het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt droogte, luchtverontreiniging, kortstondige overstroming, bestrating en wind. 

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde boom, en bosplantsoen. Als vormboom met stam veelal gevormd naar een bijenkorf model, blok model, haag of haagelement. Toepasselijk in straten, lanen, pleinen, park, groenstroken, bakken/containers, tuinen, begraafplaatsen etc. Een exotische en zeer karakteristieke boom met een opvallende bast en zeer mooie (herfst) verkleuringen. Vanwege zijn geringe standplaats eisen is het een ideale boom voor iedere (grote) tuin! 

Meer
Toont 1 - 5 van 5 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!