Dé tuinoplossingen met bomen!
Dé tuinoplossingen met bomen!

De tuinoplossingen van Grotebomendirect.nl!


Speelboom

Waarom een speelboom en geen klimtoestel? Wij vinden bomen natuurlijk mooier dan een 'dood stuk hout'. Daarnaast groeien de speelbomen met uw kind mee! Er zijn natuurlijk fruitbomen waarin gespeeld kan worden, hier pluk je letterlijk ook nog eens de vruchten van! Daarnaast zijn speelbomen o...

De tuinoplossingen van Grotebomendirect.nl!


Speelboom

Waarom een speelboom en geen klimtoestel? Wij vinden bomen natuurlijk mooier dan een 'dood stuk hout'. Daarnaast groeien de speelbomen met uw kind mee! Er zijn natuurlijk fruitbomen waarin gespeeld kan worden, hier pluk je letterlijk ook nog eens de vruchten van! Daarnaast zijn speelbomen ook robuust en zou het niet heel erg zijn als er eens een tak afbreekt. De boom hersteld zichzelf en de tak kan gebruikt worden voor de kachel. De kinderen leren van het spelen in en om een boom meer van de natuur en gaan deze beter begrijpen en hopelijk ook respecteren. En zeg nou eens zelf, wie heeft er niet eens in een boom geklommen? Naast de bekende klim en klauterbomen zijn er natuurlijk ook andere speelbomen. Denk aan de schommelboom en boomhut boom. 

Schaduwboom

Wat was het warm in de zomer van 2019 met op veel plekken in Nederland meer dan 40 graden! Een nieuw hitte record was gebroken.. Onder de grote dak platanen in onze showtuin was het heerlijk vertoeven ondanks de 40 graden. Het grote groene blad zorgt voor zware schaduw. Ook warmt een plek waar een boom staat veel minder op. Stenen daarentegen absorberen de warmte en zijn hitte verhogend.. Ooit afgevraagd waarom er in veel Franse steden (o.a. Parijs) heel veel grote platanen staan? In deze regionen is het natuurlijk aannemelijker dat de thermometer de 40 graden aantikt. Waarschijnlijk weet je nu waarom.. In principe geven alle bomen schaduw en zijn ze een natuurlijke airco op warme dagen. Sommige bomen geven meer schaduw door hun snoeivorm (dakboom, knotboom, leiboom etc.). Deze bomen zijn tevens goed in vorm te houden door ze jaarlijks een snoeibeurt te geven. En wat ons betreft, liever een uurtje zweten bij het snoeien van de boom, dan de hele zomer puffen!

Meer

Subcategorieën

  • Privacy

    Bomen kunnen in veel gevallen de privacy bieden waarnaar u opzoek bent. Denk aan leibomen boven de schutting, of een groenblijvende haag of boom. Er zijn veel mogelijkheden. Uiteraard denk we graag mee!

  • Schaduw

    Mist u nog wat schaduw in de tuin of op uw terras? Schaf dan een boom aan! Naast het tegenhouden van zonlicht zorgt een boom ook voor verkoeling en een betere water huishouding. Een grote boom heeft hetzelfde effect als 10 airco's! 

  • Spelen

    Wist je dat je heel goed kan spelen in bomen? Denk aan een schommelboom of een klimboom. Naast de speelfunctie hebben bomen veel meer positieve effecten op kinderen. Ze leren van de natuur, de boom zorgt direct voor een schonere lucht en voor schaduw en verkoeling.

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!