Japanse sierkers - Prunus serrulata

Japanse sierkers - Prunus serrulata
Japanse sierkers - Prunus serrulata

De Japanse sierkersen (in België Japanse kerselaar genoemd) is een soort uit het geslacht van de Prunus. Ze komen oorspronkelijk uit delen van China, Korea en Japan. Er zijn heel veel soorten en onderliggen soorten. De Japanse sierkers bloeit in Nederland eind april met gevulde (witte) bloemen. De Japanse sierkersen bloeien met witte, witroze en roze bloemen. De Japanse sierkersen zijn in bijna alle gevallen niet vruchtdragend. De Japanse sierkersen vragen een voedselrijke en vochtige grond om optimaal tot bloei te komen. In Japan wordt ieder jaar het Hanafeest gevierd met picknicks onder de bloeiende Japanse sierkersen om het voorjaar te vieren. 

Subcategorieën

  • Japanse sierkers -...

    De Japanse sierkers -  Prunus serrulata 'Kanzan' is een ondersoort van de Japanse sierkers - Prunus serrulata. Van nature voorkomend in West-China, Korea en Japan. De 'Kanzan' is in 1913 ingevoerd in Engeland. De 'Kanzan' wordt zo'n 8-10 meter hoog en even breed. 

    Heeft een brede vaas achtige kroonvorm met een halfopen kroonstructuur. De bast is bruin van kleur en licht gegroefd. Het blad loopt bronskleurig uit, verkleurend naar groen in de zomer en in de herfst naar prachtige typerende herfstkleuren geel en oranje. Tegelijkertijd met de blad ontkieming kent de 'kanzan' een prachtige voorjaarsbloei in april met roze goed gevulde geurende bloem trossen. In de herfst draagt de 'kanzan' nog wel eens vrucht, dit zijn kleine zwarte sierkersen, maar dit gebeurt zelden.

    Staat bij voorkeur op een zonnige standplaats in een droge of vochtige bodem. Betere grondsoorten voor aanplant zijn löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt vorst, dichte bestrating en matige wind.

    Wordt gekweekt als hoogstam en meerstammige boom. Toepasselijk in straten, lanen, pleinen, parken, groenstroken, bakken/containers, tuinen en begraafplaatsen. Een kleurenfestijn van april tot oktober dankzij de mooie voorjaarsbloei en de bladverkleuringen gedurende het jaar door. De prunus 'kanzan' is een prachtige boom, geschikt voor iedere tuin!

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!