Chinkapin-eik - Quercus muehlenbergii
Chinkapin-eik - Quercus muehlenbergii

Deze eikensoort komt oorspronkelijk uit het oosten en midden van Noord-Amerika. De boom is vernoemd naar Gotthif Heinrich Ernst Muhlenberg, een lutherse predikant en amateur botanicus uit Pennsylvania.  Kan een hoogte van wel 20-25 meter bereiken. 

De halfopen kroon is bolvormig. Het blad loopt geelgroen uit verkleurend naar groen. In mei staat de boom in bloei met geelgroene hangende katjes. De bruine eikels behoren tot de zoetste en smakelijkste in hun soort. Het is een uitstekende bron van voedsel voor zowel mens als dier. De eikels worden gegeten door eekhoorns, varkens, wilde zwijnen, muizen, herten, kalkoenen en meerdere soorten vogels.

Groeit goed op klei-, lemige-, zand- en kalkrijke grond. Is goed bestand tegen vorst, minder tegen bestrating. Staat bij voorkeur in de zon of half in de zon en kan op latere leeftijd schaduw goed verdragen. Een boom geschikt voor de grotere tuin. Met zijn robuuste uiterlijk een absolute aanwinst, ook zal de boom veel dieren aantrekken.

Toont 1 - 1 van 1 product

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!