Moseik
Moseik

De Moseik - Quercus cerris is een boom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Van nature voorkomend in Zuidwest-Azië en het zuiden en midden van Europa. Het is een snelgroeiend soort die 20-25 meter hoog en 10 tot 15 meter breedt kan groeien. 

Heeft een ovale en halfopen kroonvorm. De bast is grijs en gegroefd. Het ovale, glanzende en gelobde blad loopt groen uit en verkleurd geel/bruin in de herfst. Staat in mei in bloei met goudgele onopvallende katjes. Opvallende bruine eikels vormen zich in het najaar aan de boom. Heeft een zeer diepgaand en uitgebreid wortelstelsel.

Staat bij voorkeur in de zon, in een droge tot vochtige bodem. Groeit goed op alle grondsoorten. Verdraagt (zee)wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging en bestrating. Tevens een waard/voedsel boom voor kleine zoogdieren en vogels.

Toepasbaar in straten, lanen, pleinen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen, kustgebieden etc. Vanwege zijn geringe standplaats eisen, mooie (blad)verkleuringen en karakteristieke uiterlijk is het een ideale boom voor een (grote) tuin!

Toont 1 - 3 van 3 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!