Spaanse aak - Acer campestre
Spaanse aak - Acer campestre

De Spaanse Aak of veldesdoorn - Acer Campestre is een boom uit de zeepboomfamilie en komt van nature voor in Nederland en België. Veelal terug te vinden in de natuur als een struik, wat minder als hoogstam boom. Groeit traag en kan een uiteindelijke hoogte van meestal 10 tot 15 meter bereiken en 10 meter breed worden. De Spaanse Aak heeft een ei...

De Spaanse Aak of veldesdoorn - Acer Campestre is een boom uit de zeepboomfamilie en komt van nature voor in Nederland en België. Veelal terug te vinden in de natuur als een struik, wat minder als hoogstam boom. Groeit traag en kan een uiteindelijke hoogte van meestal 10 tot 15 meter bereiken en 10 meter breed worden. De Spaanse Aak heeft een eironde, gesloten kroonvorm. Een opvallende grijsbruine, kurkachtige bast is een kenmerk van de Spaanse Aak. Het handvormige, gelobde blad loopt bronskleurig uit, om vervolgens snel naar het helder groen te verkleuren. Het blad heeft een mooi goudgele herfstverkleuring, en kan lang aan de boom blijven hangen. In april tot mei staat de Spaanse Aak in bloei met onopvallende, geelgroene tuilen. De vruchten zijn opvallend, bruin en gevleugeld. Het wortelstelsel is diepgaand, met een sterk vertakkende hoofdwortel met zeer veel haarwortels. Bij voorkeur staat de Spaanse Aak in een vochtig tot natte bodem, in de zon of in de (half) schaduw. Qua grondsoort heeft de Spaanse Aak geen eisen, groeit goed op alle gronden. De Spaanse Aak verdraagt (zee)wind, strooizout, droogte, luchtverontreiniging, hitte en matige bestrating. Veelal opgekweekt als hoogstam boom, bevederde boom, meerstammige boom of als bosplantsoen. Als vormboom kom je de Spaanse Aak tegen als bijenkorf model, zuil model, leischerm, bol model, haag, bonsai, blok model een haagelement. Omdat de Spaanse Aak zo breed toepasbaar is, veelal tegenkomend als laan-,park-,groenstrook-,bak/container-,daktuin-,gewone tuin-,verkeer/industrie-, begraafplaats-,kustgebied- en landschapsboom. De Spaanse Aak is kortom een boom die weinig eisen stelt aan zijn omgeving, en die in zeer veel vormen gekweekt en gevorm kan worden. Een inheemse boom uit Nederland met een mooie kroonopbouw een spectaculaire herfstverkleuring. Een absolute aanwinst voor iedere tuin.

Meer
Toont 1 - 4 van 4 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!