Haagbeuk - Carpinus betulus

Haagbeuk - Carpinus betulus
Haagbeuk - Carpinus betulus

De Carpinus Betulus - Haagbeuk behoord tot de berkenfamilie (Betulaceae). Komt van oorsprong uit West-, Midden- en Zuid-Europa. Kan als boom vrij hoog groeien zo'n 20 meter maximaal en 12 tot 15 meter breed.

De haagbeuk heeft een brede eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een kenmerkende diep gegroefde en gedraaide grijze bast. ...

De Carpinus Betulus - Haagbeuk behoord tot de berkenfamilie (Betulaceae). Komt van oorsprong uit West-, Midden- en Zuid-Europa. Kan als boom vrij hoog groeien zo'n 20 meter maximaal en 12 tot 15 meter breed.

De haagbeuk heeft een brede eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een kenmerkende diep gegroefde en gedraaide grijze bast. Het eironde ovale blad loopt heldergroen uit in het voorjaar en heeft een geelbruine herfstverkleuring. De bruin- groene gevleugelde kleine nootjes vormen zich in het najaar aan de boom. De haagbeuk kent in april-mei een onopvallende geelgroene bloeiperiode met hangende bloem katjes. Het wortelstelsel is oppervlakkig en matig vertakt. 

Stelt weinig eisen aan de bodem en aan de standplaats en groeit tevens goed op elk type grondsoort. Verder verdraagt de haagbeuk geen bestrating maar wel droogte, wind, luchtverontreiniging, hitte en kortstondige overstroming. 

Zeer breed toepasbaar en word gekweekt als hoogstam, beveerd, meerstammig en bosplantsoen. Als vormboom kom je de haagbeuk tegen in bijenkorf-,blok-,cilinder-,piramide-,kegel-,dak-,knot- en leivorm. Ook zeer goed toepasbaar als vormboom zonder stam als haagelement. Kortom een sterke gezonde boom welke weinig eisen stelt aan de omgeving en welke in zeer veel vormen te kweken is. De haagbeuk tref je veelal in parken, tuinen, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen en landschappen.  

Meer

Subcategorieën

  • Zuilvormige haagbeuk -...

    De cultivar 'Fastigiata' blijft op jonge leeftijd smal, maar op latere leeftijd ontwikkeld de boom een brede eironde kroonvorm. De hoofstam is groeit kaarsrecht en de uiteindelijke hoogte is 15 tot 20 meter.

per pagina
Toont 1 - 12 van 15 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!