Rode beuk - Fagus sylvatica 'Atropunicea'

Rode beuk - Fagus sylvatica 'Atropunicea'
Rode beuk - Fagus sylvatica 'Atropunicea'

De rode beuk is een cultivar van de gewone beuk, welke afkomstig is uit grote delen van Midden-, West- en Noord-Europa en is een boom uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Kan honderden jaren oud worden en kan wel tot 40 meter hoog groeien. 

Heeft een brede eironde kroonvorm met een gesloten kroonstructuur en een grijze gladde bast. Het blad loopt rood uit, om vervolgens naar groen te verkleuren in de zomer en naar intens bruinrood in de herfst. Kent een onopvallende bloeitijd in mei met kleine katjes. Draagt kleine bruine noot vruchtjes in een gestekeld napje in de herfst. Heeft een oppervlakkig fijn vertakt en uitgebreid wortelstelsel. 

Staat bij voorkeur in de zon/halzon op een droge of vochtige bodem. Groeit goed op löss, zavel, lichte klei, zand en lemige grond. Verdraagt vorst, matige wind en matige bestrating. Ook is de Rode beuk een waard/voedsel boom voor vogels, kleine zoogdieren en mensen. 

Wordt gekweekt als hoogstam, beveerde boom, meerstammige boom en bosplantsoen. In vele vormbomen op stam of zonder stam gevormd zoals het bijenkorf model, dak model, bol model, blok model, zuil model, haag model etc. Vanwege zijn diversiteit qua vormen en bijzondere verkleuringen gedurende het jaar een steeds populairdere boom voor in de tuin. 

Toont 1 - 9 van 9 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!