Witte paardenkastanje - Aesculus hippocastanum

De witte paardenkastanje is een boom uit de zeepboomfamilie. Komt van nature voor in de Balkan landen. In de 17e eeuw ingevoerd in Noordwest-Europa en wordt heden ten dage wereldwijd aangeplant vanwege de hoge sierwaarde. Ook is de boom goed bestand tegen luchtvervuiling, waardoor deze in steden veel wordt aangeplant in openbaar groen. Kan uiteindelijk 20-30 meter hoog worden en 15-20 meter breed.

Groeit met een gesloten kroonstructuur en een breed eironde kroonvorm. De bruine gladde bast is afbladderend. Het donkergroene, grote en handvormige blad loopt heldgroen uit, verkleurd naar donkergroen en geelbruin in de herfst. Staat in mei en juni in bloei met witte opvallende opstaande bloem pluimen welke sterk geuren. De vruchten zijn groen, bolvormig en hebben korte stekels. Ze zijn rijp in september en splijten dan open en laten twee of drie kastanjes vrij met een glanzende mahoniebruine kleur. Het sterk vertakte wortelstelsel wortelt diepgaand en oppervlakkig met fijne wortels. 

Staat bij voorkeur in de zon of half zon en in een vochtig tot natte bodem. Qua grondsoort het liefst löss, zavel, lichte klei, zand of lemige grond. Verdraagt wind, strooizout, droogte luchtverontreiniging en bestrating. Tevens een waard/voedsel boom voor bijen, vlinders en kleine zoogdieren. 

Wordt gekweekt als hoogstam boom en als vormboom met een dak-, knot-, kandelaber-, kandelaar- of leivorm. Toepasselijk in lanen, parken, groenstroken, tuinen, begraafplaatsen en landschappen. Kortom, een geschikte boom voor elke tuin, en ook in stedelijke gebieden groeit hij goed. Met zijn uitbundige voorjaarsbloei is het een boom met een hoge sierwaarde!

Witte paardenkastanje - Aesculus hippocastanum

Filters

Leeftijdscategorie

Leeftijdscategorie

Prijs

Prijs

  • € 1.646,00 - € 7.294,00

Huidige totale hoogte i

Huidige totale hoogte

Huidige breedte

Huidige breedte

Uiteindelijke hoogte

Uiteindelijke hoogte

Opvallende vruchten

Opvallende vruchten

Er zijn 7 producten.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

700-800cm
20-25 jaar
450-500cm
20-25 jaar
800-900cm
25-30 jaar
800-900cm
30-35 jaar
9-10 meter
35-40 jaar
12-14 meter
40-45 jaar
12-14 meter
45-50 jaar