Leivorm
Leivorm

Een leiboom is een boom waarvan de takken in een bepaalde richting geleid worden. Elk jaar wordt de boom teruggesnoeid tot op de gesteltakken of "liggers". Bomen die geschikt zijn , hebben met elkaar gemeen dat ze goed snoeibaar zijn, buigzame takken hebben en makkelijk uitlopen, ook op ouder hout. Geschikte kandidaten zijn onder meer de linde en plataan.

Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote leibomen. Een direct aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

Subcategorieën

  • Leilinde

    De leilinde is wel de meest bekendste leiboom van Nederland en België. 100 jaar geleden werden deze bomen speciaal aangeplant bij boerderijen voor verkoeling en bescherming tegen wind en zon. Een leilinde aanplanten voor het huis  zorgt voor een karakteristiek beeld en word nog steeds veel gedaan. Daarnaast kun je zo ook als natuurlijk afscheiding erg goed gebruiken tegen inkijk van buren, dus zorgen de leilinde voor meer privacy. De leilinde staat bekend om het groene, hartvormige blad en de rijkelijke zomerse bloei waar de nodige insecten erg blij mee zijn en op af zullen komen. 

  • Leibeuk

    We bieden twee soorten leibeuken aan, de groene beuk en de rode beuk (Fagus sylvatica). Zoals de namen al doen vermoeden, loopt de groene beuk in het voorjaar uit met fris groen glanzend en glad blad en de rode beuk met vuurrood glanzend en glad blad. De groene beuk heeft tot einde herfst/begin winter deze groene kleur, daarna verkleurd het blad bruin. De rode beuk verkleurd in de herfst naar groen en daarna bruin. De groene en rode beuk kunnen de hele winter (het verdorde bruine) blad blijven vasthouden, totdat het nieuwe blad weer uitloopt in het voorjaar.  Beide bomen zijn sterk en gezond en kunnen aangeplant worden in elk type grond. Zeer toepasselijk om een groene 'schutting' mee te maken voor het creëren van extra privacy.

  • Leihaagbeuk

    De Haagbeuk - Carpinus Betulus is een vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom. Verdraagt snoei goed, waardoor de haagbeuk zeer vaak wordt toegepast als vormboom, in dit geval als leiboom. De Haagbeuk heeft een kenmerkende 'gespierde' stam en geribbeld blad. Het blad loopt frisgroen uit verkleurend naar donkergroen in de zomer en geel/bruin in de herfst. Het verschil met de gewone groene of rode beuk is dat de haagbeuk zijn blad, weliswaar laat, in de winter verliest. Wel loopt de haagbeuk eerder uit als de gewone groene of rode beuk. 

Toont 1 - 6 van 6 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!