Inspiraties met bomen
Inspiraties met bomen

De tuininspiraties van Grotebomendirect.nl

De tuin is eigenlijk je tweede huiskamer. Je wilt een bepaalde sfeer of rust creëren en er vooral ook in leven. Groen en met name bomen kunnen heel beeld bepalend zijn en een bepaalde sfeer brengen. We durven eigenlijk wel te stellen dat bomen bijna altijd de oplossing zijn! Denk aan het creëren van geze...

De tuininspiraties van Grotebomendirect.nl

De tuin is eigenlijk je tweede huiskamer. Je wilt een bepaalde sfeer of rust creëren en er vooral ook in leven. Groen en met name bomen kunnen heel beeld bepalend zijn en een bepaalde sfeer brengen. We durven eigenlijk wel te stellen dat bomen bijna altijd de oplossing zijn! Denk aan het creëren van gezelligheid, verhogen van biodiversiteit, meer kleur en beleving, het creëren van privacy, het maken van een schaduwplek, spelen in en om de boom en natuurlijk de aankleding van de tuin. Naast al deze functies zuiveren de bomen ook nog eens de lucht en zorgen ze voor verkoeling in warme dagen en zorgen bovendien ook voor een betere waterhuishouding. Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde, ook alle bomen in de tuinen dragen daar aan bij. 

Onze oplossingen met bomen!

Er zijn veel tuin 'problemen' waarin bomen de oplossing kunnen zijn! Denk aan te privacy, te weinig schaduw of te weinig speel gelegenheid in de tuin. Bekijk deze bijzondere collectie bomen en hoogstwaarschijnlijk hebben wij een passende oplossing voor jouw probleem! Uiteraard kun je ook onze showtuin bezoeken om nog meer inspiratie op te doen!

Onze projecten

Bekijk onze projecten die we de afgelopen jaren hebben mogen uitvoeren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden ook als de route naar de uiteindelijke plant locatie een uitdaging is. De afgelopen jaren hebben we bomen per land, per water en per lucht vervoerd naar hun uiteindelijke standplaats! Bijzondere wensen of uitdagingen gaan wij niet uit de weg maar grijpen we met beide handen aan. Dit gedeelte kunt u met alle vertrouwen uit handen geven!

Tuinaanleg

Ook voor tuinaanleg bent u bij ons aan het juiste adres. Met alle plezier denken wij mee in het ontwerp, of wanneer wenselijk kunnen wij ook een tuinontwerp op maat maken! Bekijk onze tuinen die we de afgelopen jaren aangelegd of gerenoveerd hebben. Dankbaar voor het vertrouwen van onze klanten en op trots op de eindresultaten!

Meer

Subcategorieën

 • Dé tuinoplossingen met...

  De tuinoplossingen van Grotebomendirect.nl!


  Speelboom

  Waarom een speelboom en geen klimtoestel? Wij vinden bomen natuurlijk mooier dan een 'dood stuk hout'. Daarnaast groeien de speelbomen met uw kind mee! Er zijn natuurlijk fruitbomen waarin gespeeld kan worden, hier pluk je letterlijk ook nog eens de vruchten van! Daarnaast zijn speelbomen ook robuust en zou het niet heel erg zijn als er eens een tak afbreekt. De boom hersteld zichzelf en de tak kan gebruikt worden voor de kachel. De kinderen leren van het spelen in en om een boom meer van de natuur en gaan deze beter begrijpen en hopelijk ook respecteren. En zeg nou eens zelf, wie heeft er niet eens in een boom geklommen? Naast de bekende klim en klauterbomen zijn er natuurlijk ook andere speelbomen. Denk aan de schommelboom en boomhut boom. 

  Schaduwboom

  Wat was het warm in de zomer van 2019 met op veel plekken in Nederland meer dan 40 graden! Een nieuw hitte record was gebroken.. Onder de grote dak platanen in onze showtuin was het heerlijk vertoeven ondanks de 40 graden. Het grote groene blad zorgt voor zware schaduw. Ook warmt een plek waar een boom staat veel minder op. Stenen daarentegen absorberen de warmte en zijn hitte verhogend.. Ooit afgevraagd waarom er in veel Franse steden (o.a. Parijs) heel veel grote platanen staan? In deze regionen is het natuurlijk aannemelijker dat de thermometer de 40 graden aantikt. Waarschijnlijk weet je nu waarom.. In principe geven alle bomen schaduw en zijn ze een natuurlijke airco op warme dagen. Sommige bomen geven meer schaduw door hun snoeivorm (dakboom, knotboom, leiboom etc.). Deze bomen zijn tevens goed in vorm te houden door ze jaarlijks een snoeibeurt te geven. En wat ons betreft, liever een uurtje zweten bij het snoeien van de boom, dan de hele zomer puffen!

 • Onze aanplant projecten

  Wij leveren bomen uit onze eigen boomkwekerij en planten deze ook aan. Sterker nog, we doen niets liever! Bomen kweken is al een vak apart, maar het verplanten en aanplanten is dat zeker. Laat je ons uw bomen aanplanten dan geven wij hergroei garantie. Dit houdt in dat de boom het seizoen erop opnieuw uitloopt. Zo zijn we ervan verzekerd dat de boom is aangeslagen op zijn nieuwe standplaats. Bekijk al onze aanplant projecten hieronder! 

 • Tuinaanleg

  Wij leggen complete tuinen aan, o.a. grondwerkzaamheden, bestrating, gras zaaien, grasmatten leggen, beplanting leveren en planten, bomen leveren en planten, besproei installaties etc etc. Wij komen graag langs om uw wensen door te nemen. Bekijk onderstaande projecten zodat u een idee krijgt van hetgeen wij kunnen maken.

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!