Inspiraties

Inspiraties
Inspiraties

De Inspiraties van Grotebomendirect.nl

De tuin is eigenlijk je tweede huiskamer. Je wilt een bepaalde sfeer of rust creëren en er vooral ook in leven. Groen en met name bomen kunnen heel beeld bepalend zijn en een bepaalde sfeer brengen. We durven eigenlijk wel te stellen dat bomen bijna altijd de oplossing zijn! Denk aan het creëren van gezelligheid, verhogen van biodiversiteit, meer kleur en beleving, het creëren van privacy, het maken van een schaduwplek, spelen in en om de boom en natuurlijk de aankleding van de tuin. Naast al deze functies zuiveren de bomen ook nog eens de lucht en zorgen ze voor verkoeling in warme dagen en zorgen bovendien ook voor een betere waterhuishouding. Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde, ook alle bomen in de tuinen dragen daar aan bij. 

Bekijk onze projecten in aanplant van bomen en complete tuinaanleg, of kijk bij onze diverse 'tuin thema's'. Bekijk verschillende soorten bomen perfect voor schaduw, spelen, relaxen, privacy en aankleding.

Subcategorieën

 • Privacy & afscheiding

  Bomen kunnen in veel gevallen de privacy bieden waarnaar u opzoek bent. Denk aan leibomen boven de schutting, of een groenblijvende haag of boom. Er zijn veel mogelijkheden. Uiteraard denk we graag mee!

 • Schaduw & relax

  Mist u nog wat schaduw in de tuin of op uw terras? Schaf dan een boom aan! Naast het tegenhouden van zonlicht zorgt een boom ook voor verkoeling en een betere water huishouding. Een grote boom heeft hetzelfde effect als 10 airco's! 

 • Spelen & leren

  Wist je dat je heel goed kan spelen in bomen? Denk aan een schommelboom of een klimboom. Naast de speelfunctie hebben bomen veel meer positieve effecten op kinderen. Ze leren van de natuur, de boom zorgt direct voor een schonere lucht en voor schaduw en verkoeling.

 • Geur en kleur!

  Mis je nog wat kleur en beleving in de tuin? Bijvoorbeeld in het voorjaar, in de zomer of juist in de herfst? Of wil je meer bijen en insecten naar je tuin lokken? Kijk dan snel verder bij diverse categorieën; geurende bloesem, Sier(lijke) vruchten en spectaculaire herfsttinten!

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!