Product filter

Geactiveerde filters:

Meerstammige & Struiken

Meerstammige & Struiken
Meerstammige & Struiken

Meerstammige & Struiken

Meerstammige
Een meerstammige boom heeft minimaal twee takvrije stammen vanaf de grond. Zo zitten deze bomen tussen een struik en een betakte boom in. Ze geven al snel meer schaduw dan een hoogstam boom in dezelfde stamomvang. Dit omdat elke stam zijnm eigen kroon vormt. Meerstammige bomen zijn zeer geschikt wanneer je een ruimte zijn open karakter wilt laten behouden.

Struiken
Struiken en heesters vertakken vanaf de grond in een aantal takken. Er wordt dus geen duidelijke stam gevormd. Zodoende blijven struiken lager bij de grond. Struiken komen van nature voor in bosranden. Struiken zijn goed in vorm te houden door vorm snoei. 

Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote meerstammige en struiken. Directe aanwinsten voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

Subcategorieën

 • Struiken

  Struiken van grotebomendirect.nl!

  Struiken en heesters zijn houtige planten die al vanaf de grond vertakken in een aantal takken. Er wordt dus geen stam gevormd zoals bij bomen wel het geval is. Hierdoor worden struiken vaak minder hoog dan veel boomsoorten. Struiken komen van nature vaak voor aan de rond van het bos. Enkele bekende inheemse soorten zijn de aalbes, duindoorn, gelderse roos, hazelaar, hondsroos, bosroos, kruisbes, sleedoorn, wilde liguster en de zuurbes en zwarte bes. Struiken voor in de tuin zijn ideaal als je wel wilt genieten van groen maar niet de ongemakken van de een boom wilt ervaren. Een boom kan al gauw te groot worden in de tuin en bijvoorbeeld te veel schaduw geven. Struiken daarentegen blijven lager en zijn altijd goed in vorm te houden doormiddel van vorm snoei. Wij bieden een assortiment aan volwassen struiken aan, welke gelijk vorm geven aan de tuin.

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote struiken. Directe aanwinsten voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen! 

 • Meerstammige bomen

  Meerstammige bomen van Grotebomendirect.nl!

  Een meerstammige boom lijkt veel op een struik of een boom die vanaf de grond aan de stam betakt is. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Een meerstammige boom heeft onderin een open structuur, een aantal takvrije stammen. Bij dezelfde stamomvang hebben de meerstammige bomen ten opzichte van de traditionele hoogstam boom, meer bladmassa. Dit omdat elke stam zijn eigen kroon ontwikkeld. Meerstammige bomen geven daardoor al eerder schaduw en zijn ook zeer geschikt voor ruimtes die een open karakter moeten behouden. Tevens kunnen ze zeer beeld bepalend werken als je ze neerzet in grote ruimtes. Er is direct veel groen aanwezig. 

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote hagen en struiken. Directe aanwinsten voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!