Grote bomen
Grote bomen

Op zoek naar grote bomen? Bezoek Grotebomendirect.nl en bestel veilig en snel online. ✓ Ruim assortiment ✓ Uitstekende service.

Grotebomendirect.nl is een webshop van Brienissen groen, een gerenommeerde boomkwekerij uit de Betuwe. Een specialist in de levering van grote, volwassen bomen en unieke bomen.
Gratis bezorging binnen Nederland.

Subcategorieën

 • Bloesembomen

  Bloesembomen van Grotebomendirect.nl

  Bloesembomen zijn een verzamelnaam voor bomen met bloemen. Deze bomen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit in de tuin. Veel bijen en andere insecten zullen afkomen op een boom in de bloesem. Dus doe jezelf en de natuur een plezier!

  Fruitbomen met bloesem

  Na de prachtige bloesem van fruitbomen volgt de vruchtzetting. Sommige fruitbomen hebben kruisbestuiving nodig van andere fruitbomen om vrucht te dragen. Doordat insecten van de ene naar de andere boom vliegen met nectar aan hun pootjes worden de bloemen bestoven. Na de bloemen volgt vervolgens de vrucht. Wij hebben veel fruitbomen die bloesem hebben zoals de appelboom, perenboom en kersenboom. Naast de prachtige bloesem hebben de fruitbomen bovendien ook nog eens lekkere vruchten!

  Japanse sierkersen

  De Japanse sierkersen zijn misschien wel de meest bekende bloesembomen. Denk bijvoorbeeld aan de prunus kanzan met zijn prachtige roze bloemetjes. In Japan noemen ze de kersenbloesem Sakura en met de komst van de kersenbloesem vieren ze altijd het voorjaar. Met je eigen kersenbloesem hoef je niet naar Japan om Sakura te vieren, dit kan elk voorjaar in je eigen tuin!

  Bloesem in de zomer

  Er zijn diverse bloesembomen die pas in de zomer in de bloesem staan, denk aan de Catalpa of de lindeboom. In de zomer komen hier heel veel insecten op af. Wil je in de zomer ook iets fleurigs in de tuin hebben staan? Kies dan voor een bloesemboom die in de zomer in de bloei staat. Doe je jezelf en de insecten een hoop plezier mee!


  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote bloesembomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Bomen op naam

  Wij hebben heel veel soorten bomen. En in deze soorten bomen hebben we ook weer onderliggende soorten en vormen. Hier vatten we ze allemaal samen. Vind hier die ene lindeboom die u zoekt of die prachtige eik. 

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote vormbomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Fruitbomen

  Fruitbomen van Grotebomendirect.nl

  Onze oude fruitbomen kunnen goed aangeplant worden in uw tuin zoals een mooie Appelboom, sierpeer of walnotenboom. Vaak kennen fruitbomen een spectaculaire voorjaarsbloei en in het najaar verschijnen er sier- of eetbare vruchten aan de fruitboom.

  Wanneer staat een fruitboom in de bloesem

  Meestal staan de fruitbomen in april en mei in de bloesem. Dit is wel erg weersafhankelijk, is het bijvoorbeeld vroeg in het jaar al snel zonnig en warm weer, dan ontpoppen de bloemen eerder dan bij koud en vochtig weer. De vroegste bloeiers zijn de kersenbloesem en de pruimenbloesem, daarna volgt de perenbloesem en tot slot de appelbloesem.

  De bestuiving van de fruitboom

  De letterlijke betekenis van bestuiving is; het overbrengen van pollen (het zaad) naar een stamper van een bloem waar vervolgens de bevruchting plaatsvindt. De bestuiving gebeurd bij fruitbomen o.a. door de wind maar insecten zijn nog veel belangrijker! Bij het zoeken naar de nectar, bezoeken ze heel veel bloemen en verspreiden ze zo stuifmeel. Om zo veel mogelijk vruchtzetting te krijgen aan de boom moeten zo veel mogelijk bloemen bestoven worden. Sommige fruitbomen bestuiven zichzelf en hebben geen buurman vol met bloemen hiervoor nodig. Toch geven deze zelfbestuivers meer en grotere vruchten als ze bestoven worden door andere fruitbomen in de bloei. 

  Welke fruitbomen bestuiven elkaar?

  Het mag duidelijk zijn dat appels, appels bestuiven en peren, peren bestuiven. Welke fruitbomen het beste bij elkaar horen is afhankelijk van de bloeiperiode. Ze moeten dus gelijktijdig in bloei staan om zodat kruisbestuiving plaats kan vinden. Door in dezelfde periode in de bloei te staan, kunnen ze stuifmeel van elkaar ontvangen. De niet vruchtdragende fruitbomen dus de sierappel, sierpeer en sierkersen zijn ook zeer goede bestuivers. Deze bomen dragen over het algemeen over een langere periode bloemen, waardoor ze over een langere periode stuifmeel kunnen leveren voor de bevruchting van de vruchtdragende fruitbomen. In boomgaarden wordt om deze rede ook sierfruit tussen de fruitbomen geplant om kruisbestuiving te verbeteren.

  Plukken en eten!

  Als de bloem bestoven is geeft deze een vrucht. De vrucht kan afhankelijk van de soort geplukt worden wanneer deze rijp is. Sommige fruitsoorten kunnen lang bewaard blijven onder de goede omstandigheden. Een ding is zeker, van je eigen fruitboom, pluk je zeker de vruchten van!  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote fruitbomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Groenblijvende bomen

  Groenblijvende bomen zijn het gehele jaar door groen en verliezen niet hun blad in de winterperiode. Een groenblijvende boom brengt in de winterperiode fleur in uw tuin, en een groenblijvende boom of struik kunt u inzetten als haagelement om ook in de wintermaanden privacy te hebben in uw tuin. 

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote groenblijvende bomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Hele jaar door...

  Deze bomen staan in pot of hebben een zogenoemde 'zomerkluit'. Doordat ze in pot staan of in deze kluit, kunnen we deze bomen het jaar door leveren. Ze krijgen water naar behoren en de nodige voedingsstoffen om lekker te blijven groeien. Niet gevonden wat u zoekt? Laat het ons weten, door ons grote netwerk zijn we bijna altijd in staat om te vinden wat u zoekt!

 • Inspiraties met bomen

  De tuininspiraties van Grotebomendirect.nl

  De tuin is eigenlijk je tweede huiskamer. Je wilt een bepaalde sfeer of rust creëren en er vooral ook in leven. Groen en met name bomen kunnen heel beeld bepalend zijn en een bepaalde sfeer brengen. We durven eigenlijk wel te stellen dat bomen bijna altijd de oplossing zijn! Denk aan het creëren van gezelligheid, verhogen van biodiversiteit, meer kleur en beleving, het creëren van privacy, het maken van een schaduwplek, spelen in en om de boom en natuurlijk de aankleding van de tuin. Naast al deze functies zuiveren de bomen ook nog eens de lucht en zorgen ze voor verkoeling in warme dagen en zorgen bovendien ook voor een betere waterhuishouding. Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde, ook alle bomen in de tuinen dragen daar aan bij. 

  Onze oplossingen met bomen!

  Er zijn veel tuin 'problemen' waarin bomen de oplossing kunnen zijn! Denk aan te privacy, te weinig schaduw of te weinig speel gelegenheid in de tuin. Bekijk deze bijzondere collectie bomen en hoogstwaarschijnlijk hebben wij een passende oplossing voor jouw probleem! Uiteraard kun je ook onze showtuin bezoeken om nog meer inspiratie op te doen!

  Onze projecten

  Bekijk onze projecten die we de afgelopen jaren hebben mogen uitvoeren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden ook als de route naar de uiteindelijke plant locatie een uitdaging is. De afgelopen jaren hebben we bomen per land, per water en per lucht vervoerd naar hun uiteindelijke standplaats! Bijzondere wensen of uitdagingen gaan wij niet uit de weg maar grijpen we met beide handen aan. Dit gedeelte kunt u met alle vertrouwen uit handen geven!

  Tuinaanleg

  Ook voor tuinaanleg bent u bij ons aan het juiste adres. Met alle plezier denken wij mee in het ontwerp, of wanneer wenselijk kunnen wij ook een tuinontwerp op maat maken! Bekijk onze tuinen die we de afgelopen jaren aangelegd of gerenoveerd hebben. Dankbaar voor het vertrouwen van onze klanten en op trots op de eindresultaten!

 • Laan/sier bomen

  Laan & Sierbomen

  Laan/sier bomen zijn bomen die vaak langs straten,wegen en parken maar ook veelal in tuinen worden geplant, zoals eik, beuk, iep, berk en plataan. Vroeger was de voornaamste functie het geven van schaduw, tegenwoordig veel meer dan dat. Door klimaatverandering, stijgen de temperaturen in de steden ieder jaar maar door de aanplant van bomen naast bijvoorbeeld wegen wordt dit tegen gegaan. Bomen zorgen namelijk voor veel verkoeling. Ook vanuit esthetisch oogpunt worden er bij de aanleg van een nieuwe weg vaak bomen aangeplant. Deze laan en sier bomen zullen ook zeker niet misstaan als enkele solitaire boom, of misschien zelfs als echt laanboom naast uw oprit. 

  Hoogstam
  Een hoogstam boom is een boom met een takvrije stam van 180cm tot 250cm. Hierboven begint de kroon van de boom met de vertakking met de zogenoemde gesteltakken. Om zijn vorm te behouden, moet je ieder jaar de stam snoeien van de nieuwe takjes. Het voordeel van de hoogstam boom is dat je er mooi onder door kunt rijden, lopen en kijken. Zodoende kun je ze prima in een open ruimte in bijvoorbeeld je tuin zetten, zonder er last van te hebben.

  Beveerd 
  Een laag vertakkende boom, de beveerde boom genoemd, is een boom waar de stam vanaf onder aan al betakt is. Dit is eigenlijk een meer natuurlijke boomvorm zoals je ze ook in het 'wild' zult tegenkomen. De hoogstam met een takvrije stam is onnatuurlijk en door ons mensen gekweekt uit praktisch en esthetisch oogpunt. Toch hebben beveerde bomen ook zeker voordelen, wil je bijvoorbeeld privacy creëren, of een meer natuurlijkere uitstraling, kies dan voor de beveerde boom. 

  Treurbomen
  De naam treurbomen klinkt misschien niet al te fraai, maar deze bomen zijn dat zeker wel! De takken hangen als een sierlijke sluier om de stam, wat een zeer fraai aangezicht geeft. Sommige bomen hebben van oorsprong deze treurvorm, andere zijn speciaal zo gekweekt. 

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote bomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Meerstammige & Struiken

  Meerstammige & Struiken

  Meerstammige
  Een meerstammige boom heeft minimaal twee takvrije stammen vanaf de grond. Zo zitten deze bomen tussen een struik en een betakte boom in. Ze geven al snel meer schaduw dan een hoogstam boom in dezelfde stamomvang. Dit omdat elke stam zijnm eigen kroon vormt. Meerstammige bomen zijn zeer geschikt wanneer je een ruimte zijn open karakter wilt laten behouden.

  Struiken
  Struiken en heesters vertakken vanaf de grond in een aantal takken. Er wordt dus geen duidelijke stam gevormd. Zodoende blijven struiken lager bij de grond. Struiken komen van nature voor in bosranden. Struiken zijn goed in vorm te houden door vorm snoei. 

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote meerstammige en struiken. Directe aanwinsten voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Uniek bomen

  Bekijk ons aanbod unieke exemplaren, deze bomen hebben een verhaal en zijn jarenlang door ons onderhouden.

  Bent u opzoek naar een unieke, grote boom voor in uw tuin dan bent u bij ons op het juiste adres! 

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen en grote bomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. 

  Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

 • Vormbomen

  Vormbomen zijn bomen die op een bijzondere manier worden gesnoeid. Vormbomen zijn er in allerlei soorten en geleidingen.

  Bij ons koopt u uitsluitend volwassen, grote vormbomen. Een directe aanwinst voor uw tuin. Kom kijken bij dé specialist in grote bomen!

per pagina
Toont 1 - 12 van 179 producten

FASCINATIE VOOR BOMEN

Fascinatie voor bomen
Bomen zijn onmisbaar

Zo mooi kunnen ze zijn


Wij hebben een fascinatie voor bomen. Door hun vorm en structuren. Hun variatie en veelzijdigheid. Door de manier waarop ze groeien en zich laten vormen. Door hun functie en hun eigenschappen. Bomen zijn onmisbaar. Zeker voor ons mensen. Ze leveren ons zuurstof om te leven, bieden ons schaduw en beschutting. Ze geven ons voedsel om te eten en hout om mee te bouwen. En niet onbelangrijk, ze brengen sfeer. In onze webshop kunt u grote bomen kopen. Bomen online kopen, maar als u ze in het echt wilt komen bekijken kan dat natuurlijk ook!